Zdravé

24 októbra, 2021

Domáci žitný chlieb s pistáciami

Žitný chlebík je oproti tomu klasickému viac hutnejší, má viac vlákniny a zasýti ťa na dlhšiu dobu 💚

 

Budeš potrebovať:

  • 500g žitnej (chlebovej) múky
  • 3 ČL soli
  • 1 PL octu
  • 5g sušeného droždia
  • 60g pistácií
  • cca 350 ml vlažnej vody
  • môžeš pridať štipku kypriaceho prášku

 

Postup:

  1. Vo väčšej miske zmiešaj múku, soľ a droždie
  2. Pridaj vodu, ocot a poriadne premiešaj (ideálne rukou, cesto je treba „hnietiť“)
  3. Do cesta pridaj olúpané pistácie a znova poriadne premiešaj
  4. Vytvaruj bochník, prikry ho utekárom a nechaj kysnúť pár hodín, ideálne cez noc. Ak cesto slabo vykysne, chlieb bude veľmi tuhý.
  5. Následne bochník decentne nadrež nožíkom do kríža a daj piecť na cca 45-60 min pri 180 stupňoch

 

Dobrú chuť!

https://zdravechalko.sk/wp-content/uploads/2021/10/IMG_7937-scaled.jpg

https://zdravechalko.sk/wp-content/uploads/2021/10/IMG_7960_Facetune_22-10-2021-16-20-18-scaled.jpg

https://zdravechalko.sk/wp-content/uploads/2021/10/IMG_7986_jpg-scaled.jpg

Zdieľať

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dalšie príspevky