Bagels sú v podstate žemle s dierou v strtede. Narozdiel od klasických žemlí ma však bagels vždy nejako zaujali viac. Neviem, či je to tou dierou v srtede, každopádne vždy keď som ich videla niekde v raňajkárňach, vyvolávali vo mne „wow“ efekt. A tak som sa rozhodla, že si nejaké pripravím doma.
Kto ma sleduje už dlhšie tak vie, že milujem rýchle recepty, ktoré mi nezaberú pol dňa. Tento recept je toho stelesnením – v podstate som použila len 2 ingrediencie.
Budeš potrebovať:
200g (špaldovej) múky – ja som mala špaldovú, ale funguje skoro s každou múkou
250g biely jogurt – ja som použila 0% grécky jogurt
štipka soli
1 ČL prášku do pečiva
sušené brusnice – nemusí byť
med – nemusí byť
Postup:
Múku, jogurt, prášok do pečiva a soľ zmiešaj vo veľkej miske (ja som cesto rozpracovala s rukou)
Pridaj brusnice a poriadne zapracuj do vzniknutého cesta
Vzniknuté cesto rozdeľ na 4 rovnomerné časti
Každú časť vyvaľkaj na dlhého „hadíka“
Konce hadíka spoj – vznikne ti kolečko s dierou v strede
4 vzniknuté bagels ulož na plech vystlaný papierom na pečenie
Vrch potri troškou medu (dodá lesk a výbornú nasladlú chuť – je to super aj keď si dás bagel na slano). Bagels môžeš miesto medu potrieť aj vyšľahaným žĺtkom.
Ja som ešte posypala sezamom, ale tento krok môžeš vynechať.
Peč v rúre cca 20-25 minút pri 180 stupňoch
Hotovo! Pre video-recept sleduj môj instagram: @zdravechalko