Zdravé

29 marca, 2021

Domáci bagel recept

Bagels sú v podstate žemle s dierou v strtede. Narozdiel od klasických žemlí ma však bagels vždy nejako zaujali viac. Neviem, či je to tou dierou v srtede, každopádne vždy keď som ich videla niekde v raňajkárňach, vyvolávali vo mne „wow“ efekt. A tak som sa rozhodla, že si nejaké pripravím doma.

Kto ma sleduje už dlhšie tak vie, že milujem rýchle recepty, ktoré mi nezaberú pol dňa. Tento recept je toho stelesnením – v podstate som použila len 2 ingrediencie.

 

Budeš potrebovať:

  • 200g (špaldovej) múky – ja som mala špaldovú, ale funguje skoro s každou múkou
  • 250g biely jogurt – ja som použila 0% grécky jogurt
  • štipka soli
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • sušené brusnice – nemusí byť
  • med – nemusí byť

 

Postup:

  1. Múku, jogurt, prášok do pečiva a soľ zmiešaj vo veľkej miske (ja som cesto rozpracovala s rukou)
  2. Pridaj brusnice a poriadne zapracuj do vzniknutého cesta
  3. Vzniknuté cesto rozdeľ na 4 rovnomerné časti
  4. Každú časť vyvaľkaj na dlhého „hadíka“
  5. Konce hadíka spoj – vznikne ti kolečko s dierou v strede
  6. 4 vzniknuté bagels ulož na plech vystlaný papierom na pečenie
  7. Vrch potri troškou medu (dodá lesk a výbornú nasladlú chuť – je to super aj keď si dás bagel na slano). Bagels môžeš miesto medu potrieť aj vyšľahaným žĺtkom.
  8. Ja som ešte posypala sezamom, ale tento krok môžeš vynechať.
  9. Peč v rúre cca 20-25 minút pri 180 stupňoch

 

Hotovo! Pre video-recept sleduj môj instagram: @zdravechalko

Dobrú chuť 🥯

 

https://zdravechalko.sk/wp-content/uploads/2021/03/IMG_0383_jpg-scaled.jpg

https://zdravechalko.sk/wp-content/uploads/2021/03/IMG_0401_jpg-scaled.jpg

Zdieľať

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dalšie príspevky