Jedna pizza tu už raz bola, no tentokrát som chcela vyskúšať niečo, čo si „napečiem sama“. Ide teda o reálnu pizzu – základ nie je tortilla, ako v predchádzajúcom recepte (aj keď aj to mi veľmi chutí a robím si ju hlavne keď naozaj nestíham). Táto pizza má teda normálne „pizza cesto“, akurát v zdravšej variante🍕
Budeš potrebovať:
cesto:
50g špaldovej múky
100g odtučneného tvarohu
1 vaječné bielko
štipka soli
2 čl prášku do pečiva (kľudne daj vrchovaté lyžičky)
na vrch:
40g paradajkového pretlaku
20g kečupu
štipka soli, sušená bazalka, sušený cesnak
všetko čo máš rád – ja som dala cibuľu, kukuricu, schwarzwaldskú šunku, baby špenát (ten až na záver)
syr – veľmi dôležité, ja som použila light
Postup:
Zmiešaj všetky ingrediencie na cesto
Vznikne ti trošku tekuté cesto ale nezľakni sa, tak to má byť
Vezmi plech a daj na neho papier na pečenie
Následne cesto rozotri do kruhovitého tvaru
Daj predpiecť na cca 5-7 minút (200 stupňov)
Medzitým si zmiešaj v poháriku paradajkový pretlak, soľ, sušenú bazalku a sušený cesnak
Následne cesto vyber, natri ho pretlakom a poukladaj na neho všetky ingrediencie