Zdravé

25 novembra, 2020

Zdravá pizza

Jedna pizza tu už raz bola, no tentokrát som chcela vyskúšať niečo, čo si „napečiem sama“. Ide teda o reálnu pizzu – základ nie je tortilla, ako v predchádzajúcom recepte (aj keď aj to mi veľmi chutí a robím si ju hlavne keď naozaj nestíham). Táto pizza má teda normálne „pizza cesto“, akurát v zdravšej variante🍕

 

Budeš potrebovať:

cesto:

  • 50g špaldovej múky
  • 100g odtučneného tvarohu
  • 1 vaječné bielko
  • štipka soli
  • 2 čl prášku do pečiva (kľudne daj vrchovaté lyžičky)

na vrch:

  • 40g paradajkového pretlaku
  • 20g kečupu
  • štipka soli, sušená bazalka, sušený cesnak
  • všetko čo máš rád – ja som dala cibuľu, kukuricu, schwarzwaldskú šunku, baby špenát (ten až na záver)
  • syr – veľmi dôležité, ja som použila light

 

Postup:

  1. Zmiešaj všetky ingrediencie na cesto
  2. Vznikne ti trošku tekuté cesto ale nezľakni sa, tak to má byť
  3. Vezmi plech a daj na neho papier na pečenie
  4. Následne cesto rozotri do kruhovitého tvaru
  5. Daj predpiecť na cca 5-7 minút (200 stupňov)
  6. Medzitým si zmiešaj v poháriku paradajkový pretlak, soľ, sušenú bazalku a sušený cesnak
  7. Následne cesto vyber, natri ho pretlakom a poukladaj na neho všetky ingrediencie
  8. Daj znovu piecť na cca 15-20 minút (200 stupňov)

 

Dobrú chuť!

https://zdravechalko.sk/wp-content/uploads/2020/11/IMG_6398-scaled.jpg

https://zdravechalko.sk/wp-content/uploads/2020/11/IMG_6406_jpg-scaled.jpg

Zdieľať

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dalšie príspevky