Zdravé

2 júla, 2021

Zapekané portobello s fetou

Tento recept si robím veľmi rada hlavne vtedy, keď už nemám chuť na mäso, ale ani na tofu či iné náhražky mäsa. Recept je hotový pomerne rýchlo a chutí a výzerá výborne 👌🤤

 

Na tento recept potrebovať:

  • portobello huby
  • 1 feta syr
  • 1 cuketu
  • červenú papriku
  • paradajky
  • 1 cibuľu
  • korenie podľa chuti, ja som dala sušený cesnak, bazalku, sušenú papriku a soľ

 

Postup:

  1. Na wok panvici osmaž nakŕajanú cibuľku na troške ghee masla
  2. Po chvíli pridaj nakrájanú cuketu, papriku a paradajky
  3. Okoreň a nechaj podusiť
  4. Medzitým si ošúp Portobello huby a vydlab ich vnútro – ja som použila nožík a lyžičku, šlo to pomerne ľahko
  5. Vydlabanú zmes prihoď ku dusiacej sa zelenine
  6. K zelenine môžeš pridať aj trošku paradajkového pretlaku
  7. Po cca 15 minútach zeleninu odstav, nechaj minútku/dve vychladnúť a následne do nej vmiešaj na kocky nakrájanú fetu
  8. Vzniknutou zmesou následne naplň vydlabané Portobello huby
  9. Poukladaj ich na pekáč a daj zapiecť na cca 20 minút pri 180 stupňoch

 

Hotovo! Podávala som ich s domácimi batátovymi hranolkami robenými v Airfryeri a so sladkým mrkvovým šalátom 😋

https://zdravechalko.sk/wp-content/uploads/2021/07/IMG_3663_2-scaled-e1625226799853.jpg

https://zdravechalko.sk/wp-content/uploads/2021/07/IMG_3665-scaled-e1625226811641.jpg

https://zdravechalko.sk/wp-content/uploads/2021/07/IMG_3666-scaled.jpg

https://zdravechalko.sk/wp-content/uploads/2021/07/IMG_3667-scaled-e1625226829105.jpg

https://zdravechalko.sk/wp-content/uploads/2021/07/IMG_3706_jpg-scaled.jpg

Zdieľať

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dalšie príspevky