Tento recept si robím veľmi rada hlavne vtedy, keď už nemám chuť na mäso, ale ani na tofu či iné náhražky mäsa. Recept je hotový pomerne rýchlo a chutí a výzerá výborne 👌🤤
Na tento recept potrebovať:
portobello huby
1 feta syr
1 cuketu
červenú papriku
paradajky
1 cibuľu
korenie podľa chuti, ja som dala sušený cesnak, bazalku, sušenú papriku a soľ
Postup:
Na wok panvici osmaž nakŕajanú cibuľku na troške ghee masla
Po chvíli pridaj nakrájanú cuketu, papriku a paradajky
Okoreň a nechaj podusiť
Medzitým si ošúp Portobello huby a vydlab ich vnútro – ja som použila nožík a lyžičku, šlo to pomerne ľahko
Vydlabanú zmes prihoď ku dusiacej sa zelenine
K zelenine môžeš pridať aj trošku paradajkového pretlaku
Po cca 15 minútach zeleninu odstav, nechaj minútku/dve vychladnúť a následne do nej vmiešaj na kocky nakrájanú fetu
Vzniknutou zmesou následne naplň vydlabané Portobello huby
Poukladaj ich na pekáč a daj zapiecť na cca 20 minút pri 180 stupňoch
Hotovo! Podávala som ich s domácimi batátovymi hranolkami robenými v Airfryeri a so sladkým mrkvovým šalátom 😋