Ak vlastníš pomalý hrniec, tak potom vieš, že príprava jedál je v ňom extrémne jednoduchá. Tento recept nie je výnimkou a chuťovo odrovná aj tých najnáročnejších gurmánov
Budeš potrebovať:
na 2 porcie cca 350g kuracích pŕs
1 mrkvu
1 celer (ten guľatý)
a môžeš pridať aj inú koreňovú zeleninu
polovicu zeleninového bujóna
1 cibuľu
4 strúčiky cesnaku
1 bobkový list
140g koncentrovaného paradajkového pretlaku
3 PL sójovej omáčky
1 PL horčice
1 PL medu
ryža ako príloha
Postup:
Do pomalého hrnca vlož umyté kuracie prsia a zalej ich 1 litrom vody
Pridaj koreňovú zeleninu, cesnak, polovicu bujóna a bobkový list
Nechaj variť na nízkom stupni približne po dobu 4-5 hodín
Po uvarení si odlož 2 deci vývaru z hrna
Mäso vyber a s vidličkou „natrhaj“, malo by to ísť veľmi jednoducho
Vo vedľajšom hrnci (alebo vo woku) si na troške ghee masla osmahni nakrájanú cibuľku
K cibuľke pridaj paradajkový pretla a 2 deci vývaru z pomalého hrnca
Následne k pretlaku pridaj sójovú omáčku, horčicu a med
Povar približne 7 minút
Vzniknutú omáčku premiešaj s natrhaným mäskom
Podávaj s ryžou a dozdobené jarnou cibuľkou Dobrú chuť!