Zdravé

16 septembra, 2020

Pečená kaša z ovsených vločiek

Ovsená kaša patrí medzi moje najčastejšie raňajky. Keď mám však niekedy viac času, zvyknem si ju obzvláštniť – spravím si pečenú kašu. Nielenže rozvonia celý byt za jablkami a škoricou, ale ešte k tomu chutí ako nejaký teplý rýchly koláčik!

 

Na pečenú kašu budeš potrebovať:

  • 80-100g ovs. vločiek
  • rastlinné alebo normálne mlieko
  • jablká
  • škoricu
  • sladidlo – med alebo čakankový sirup

 

Postup:

  1. Ovsené vločky dáme do menšieho hrnca a zalejeme mliekom tak, aby bolo mlieko cca 1-2cm nad okrajom vločiek
  2. Za stáleho miešania chvíľu povaríme a následne pridáme nakrájané jablká, škoricu a sladidlo
  3. Varíme kým kaša nezhustne
  4. Následne kašu vylejeme do pekáča a na vrch poukladáme zvyšné plátky jablka a celé to znovu posypeme škoricou
  5. Dáme zapiecť na cca 10 minút pri cca 180 stupňoch
  6. Podávame s bielym jogurtom alebo kyslou smotanou osladenou troškou medu (výborné je to tiež aj s kopčekom vanilkovej zmrzliny)

 

Video návod nájdeš na mojom instagrame.

 

Dobrú chuť!

https://zdravechalko.sk/wp-content/uploads/2020/09/IMG_2922-scaled.jpg

Zdieľať

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dalšie príspevky