Zdravé

30 septembra, 2021

Mexické rizoto z jedného hrnca

Rýche, teplé, jednoduché, zaujímavé, zdravé – to všetko je toto mexické rizoto 🇲🇽 Určite stojí za vyskúšanie – zašpiní sa pri tom len 1 hrniec/wok!

Video-recept nájdeš na mojom Instagramovom profile – klikni TU.

Budeš potrebovať:

  • 400g dlhozrnnej ryže (alebo menej, nám z toho vyšlo celkom dosť porcií – na 2 dni pre 2 osoby)
  • zeleninový vývar (ak nemáš, rozpusti v horúcej vode bujón, ideálne nejaký prírodný/bio)
  • mexické tacos korenie (dá sa zohnať v potravinách pri „zahraničných veciach“ ako taco korenie, alebo sa dá nahradiť červenou paprikou, chilli, zmesou byliniek, kmínom, sušeným cesnakom a soľou. S pravým mexickým korením je to ale o pozanie lepšie)
  • nakrájané paradajky (cca 3 veľké kusy)
  • nakrájaná červená paprika (cca 1 kus)
  • nakrájaná červená cibuľa (1 kus)
  • 3 strúčiky rozpučeného cesnaku
  • 1 konzerva červených alebo čiernych fazúľ
  • strúhaný syr (ideálne mix strúhaných syrov)
  • čerstvý koriander
  • 1 avokádo

 

Postup:

  1. Vo veľkom hrnci alebo vo woku si rozpusť trošku ghee masla a opraž na ňom nakrájanú cibuľu a cesnak
  2. Po chvíľke pridaj surovú (prepláchnutú) ryžu a poriadne premiešaj
  3. Zalej zeleninovým vývarom tak, aby bol približe 1cm nad ryžou a prikry pokrievkou
  4. Var približne 15-20 min – počas týchto 15-20 min pravidelne wok otvor, premiešaj a prilej s vareškou trošku vývaru, ale len trošku – tak, aby sa ryža nelepila. Toto opakuj, kým ryža nebude hotová
  5. Následne pridaj nakrájané paradajky, papriku, kukuricu, nadrobno nakrájaný koriander a fazuľu z konzervy (predtým ju ale prepláchni vodou)
  6. Poriadne premiešaj a posýp strúhaným syrom
  7. Ešte raz poriadne premiešaj a hotovo!
  8. Podávaj s nakrájaným avokádom

 

Dobrú chuť!

https://zdravechalko.sk/wp-content/uploads/2021/09/IMG_7235_jpg-scaled.jpg

Zdieľať

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dalšie príspevky