6 decembra, 2021
Budeš potrebovať:
– 800g kur.pŕs
– 1 cibuľa, 4-5 cesnakov
– 1 PL balsamikového octa (toto nevynechaj, ver mi)
– soľ. čierne korenie, sušené bylinky
– hrsť paradajok
– 2-3 papriky
– hrsť šampiňónov
– hrsť olív
– 500g hustý paradajkový pretlak
Postup:
1. Kuracie prsia si pred varením necháme “zatiahnúť” na vedľajšej panvici – olivovým olejom posprejuj panvicu a polož na ňu okorenené kuracie prsia. Nechaj piecť minútu, s kuraťom hýb čo najmenej. Po minúte prsia otoč a peč ďalšiu minútu. Následne prsia presuň do pomalého hrnca.
2. Rozohriatú panvičku opäť posprejuj olivovým olejom a tentokrát na nej nechaj zmäknúť cibuľu – nakrájanú cibuľu osmahni na miernom ohni cca 2 minúty. Následne k nej pridaj popučený cesnak a 1PL balsamikového octu. Osmahni ešte cca 1 minútu a opäť to celé prelej do pomalého hrnca.
3. Do pomalého hrnca následne pridaj čerstvé paradajky, nakrájanú papriku, šampiňóny a okoreň to všetko talianskymi bylinkami (ja som použila oregano a sušenú bazalku).
4. Zeleninu a mäso poriadne s koreninami premišaj a pridaj hustý paradajkový pretlak
5. Nechaj variť 2 hodiny na HIGH, alebo 5 hodín na LOW stupni, pri poslednej hodine prihoď olivy
6. Jedlo môžeš ihneď podávať, no doporučujem ešte tento krok: Kuracie mäso vyber z pomalého hrnca a omáčku nechaj ešte 40 minút piecť v ODKRYTOM pomalom hrnci na HIGH teplote. Omáčka sa tak dokonalo zahustí a zvýraznia sa v nej všetky chute. Môžeš k nej pridať ešte malú lyžičku balsamikového octa a ja som pridala aj čerstvú petržlenovú vňať na chuť.
7. Kuracie prsia sa podávajú v celku, pokryté vzniknutou omáčkou, no môžeš ich aj natrhať/nakrájať a vrátiť k omáčke do pomalého hrnca, kde to všetko poriadne premiešaš. Ako príloha sa zvykne dávať ryža, alebo cestoviny.
Dobrú chuť!
Zdieľať
#zdravechalko
© zdravechalko.sk | Created: www.davidkovacs.sk