Zdravé

17 augusta, 2020

Bryndzové halušky v zdravšej forme

Tento recept nie je žiaden zelený šalátik, napriek tomu sa mi ho podarilo pripraviť v zdravšej verzii, vďaka čomu vieš ušetriť množstvo kalórií a zároveň si dopriať tradičné slovenské jedlo, ktoré tak všetci milujeme – bryndzové halušky. Navyše, príprava týchto konkrétnych halušiek zaberie doslova len pár minút!

Budeš potrebovať:

  • 400g špecle (oproti klasickým haluškám majú omnoho lepšie hodnoty, menej sacharidov a dokonca viac bielkovín – v porovnaní s kúpenými hotovými haluškami) zoženieš ich v skoro v každom obchode pri chladených veciach
  • 250g tvaroh odtučnený
  • 125g bryndza
  • prosciutto
  • cibuľka

 

Postup:

  1. Špecle ohrejeme na pare (alebo v mikrovlnke)
  2. Ešte k horúcim špecliam pridáme tvaroh a bryndzu a premiešame (teplom sa to všetko pospája)
  3. Podávame miesto slaninky s prosciuttom, ktoré si na teflónovej panvici bez tuku opražíme

Dobrú chuť!

https://zdravechalko.sk/wp-content/uploads/2020/08/zdravechalko_117273960_221199392567372_8528505935881167966_n.jpg

https://zdravechalko.sk/wp-content/uploads/2020/08/zdravechalko_117304779_132255675223383_3704113258896580399_n.jpg

https://zdravechalko.sk/wp-content/uploads/2020/08/zdravechalko_117085640_590810924917704_4022060983062044429_n.jpg

Zdieľať

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dalšie príspevky