Zdravé

18 októbra, 2021

Tekvicová polievka

Výborná tekvicová (ďyňová) krémová polievka za pár minút.

 

Budeš potrebovať:

  • 1 batát
  • 1 tekvicu hokkaido
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • kúsok zázvora (asi 2cm)
  • 1 konzerva kokosového mlieka

 

Postup:

  1. Očisti batát, nakrájaj na kocky a poukladaj na plech vystlaný pečiacim papierom. Tekvicu umy (nemusíš ju šúpať, počas pečenia zmäkne), vyber vnútorné vlákno a semiačka, nakrájaj na kocky a taktiež poukladaj na plech spolu s očisteným cesnakom. Všetko to pofrkaj troškou oleja a daj piecť na 15-20 min pri 180 stupňoch
  2. Na troške ghee masla osmahni nakrájanú ciblku, pridaj upečenú zeleninu, zalej vodou a asi 10 minút povar.
  3. Následne prilej kokosové mlieko, nastrúhaný zázvor a poriadne premiešaj
  4. Dosoľ podľa chuti, ja som dala aj trošku mletej červenej papriky
  5. Celú polievku rozmixuj ponorným mixérom, ak by bola príliš hustá, dolej vodu
  6. Podávaj s kyslou smotanou a tekvicovými semienkami (tie som si trošku osmahla na sucho na panvici)

 

Dobrú chuť!

https://zdravechalko.sk/wp-content/uploads/2021/10/IMG_7740_jpg-scaled.jpg

https://zdravechalko.sk/wp-content/uploads/2021/10/IMG_7702-scaled.jpg

https://zdravechalko.sk/wp-content/uploads/2021/10/IMG_7729_jpg-scaled.jpg

Zdieľať

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dalšie príspevky