Zdravé

4 augusta, 2021

Trhané mäso v pomalom hrnci

Ak vlastníš pomalý hrniec, tak potom vieš, že príprava jedál je v ňom extrémne jednoduchá. Tento recept nie je výnimkou a chuťovo odrovná aj tých najnáročnejších gurmánov 😍

 

Budeš potrebovať:

  • na 2 porcie cca 350g kuracích pŕs
  • 1 mrkvu
  • 1 celer (ten guľatý)
  • a môžeš pridať aj inú koreňovú zeleninu
  • polovicu zeleninového bujóna
  • 1 cibuľu
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 bobkový list
  • 140g koncentrovaného paradajkového pretlaku
  • 3 PL sójovej omáčky
  • 1 PL horčice
  • 1 PL medu
  • ryža ako príloha

 

Postup:

  1. Do pomalého hrnca vlož umyté kuracie prsia a zalej ich 1 litrom vody
  2. Pridaj koreňovú zeleninu, cesnak, polovicu bujóna a bobkový list
  3. Nechaj variť na nízkom stupni približne po dobu 4-5 hodín
  4. Po uvarení si odlož 2 deci vývaru z hrna
  5. Mäso vyber a s vidličkou „natrhaj“, malo by to ísť veľmi jednoducho
  6. Vo vedľajšom hrnci (alebo vo woku) si na troške ghee masla osmahni nakrájanú cibuľku
  7. K cibuľke pridaj paradajkový pretla a 2 deci vývaru z pomalého hrnca
  8. Následne k pretlaku pridaj sójovú omáčku, horčicu a med
  9. Povar približne 7 minút
  10. Vzniknutú omáčku premiešaj s natrhaným mäskom

 

Podávaj s ryžou a dozdobené jarnou cibuľkou 💚 Dobrú chuť!

https://zdravechalko.sk/wp-content/uploads/2021/08/IMG_4763_jpg-scaled.jpg

https://zdravechalko.sk/wp-content/uploads/2021/08/IMG_4798_jpg-scaled.jpg

Zdieľať

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dalšie príspevky