Zdravé

9 apríla, 2021

Tuniakové rizoto s bulgurom

Bulgur – niekto možno vraví, že je chutnejší ako kuskus, no jedno je isté, je určite výživnejší ako ryža. To však neznamená, že ryža je zlá – naopak, najradšej mám mix oboch. A aký je rozdiel medzi bulgurom a inými typmi pšenice? Rozdiel spočíva v tom, že bulgur nie je olúpaný, čím si uchováva veľké množstvo živín. Práve preto ho rada zaraďujem medzi moje obedy. Robím z neho napríklad toto rizoto, ktoré milujem kvôli rýchlosti jeho prípravy.

Na rizoto budeš potrebovať:

  • 50g bulguru
  • 50g ryže
  • 2 konzervy tuniaka – ja som použila tuniaka v olivovom oleji od značky Sun&Sea, nájdeš ho napríklad v Kauflande alebo na Mall-e.
  • 1 mrkva
  • hrsť sušených paradajok
  • 3 PL zeleného hrášku
  • cca 2 väčšie šampiňóny
  • 1 cibuľu

 

Postup:

  1. Uvaríš bulgur a ryžu (ja som ich dala variť zvlášť)
  2. Medzitým si na wok panvici osmahneš nakrájanú cibuľku, nakrájané sušené paradajky, šampiňóny a mrkvu nastrúhanú na drobno – olej ani maslo pridávať nemusíš, sušené paradajky pustia trošku oleja, v ktorom boli naložené
  3. Keď sa šampiňóny a cibuľka trošku stiahnu, pridáš bulgur spolu s ryžou a všetko to poriadne premiešaš a osmahneš
  4. Hrášok a tuniaka pridávam až na záver a všetko poriadne ešte raz premiešam
  5. Hotovo! Môžeš rovno podávať prípadne tam zvyknem pridať ešte strúhaný syr

https://zdravechalko.sk/wp-content/uploads/2021/04/IMG_0832_jpg-scaled.jpg

https://zdravechalko.sk/wp-content/uploads/2021/04/IMG_0840_jpg-scaled.jpg

https://zdravechalko.sk/wp-content/uploads/2021/04/Untitled-design.png

Zdieľať

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dalšie príspevky

Uncategorized, Zdravé