Ovsená kaša patrí medzi moje najčastejšie raňajky. Keď mám však niekedy viac času, zvyknem si ju obzvláštniť – spravím si pečenú kašu. Nielenže rozvonia celý byt za jablkami a škoricou, ale ešte k tomu chutí ako nejaký teplý rýchly koláčik!
Na pečenú kašu budeš potrebovať:
80-100g ovs. vločiek
rastlinné alebo normálne mlieko
jablká
škoricu
sladidlo – med alebo čakankový sirup
Postup:
Ovsené vločky dáme do menšieho hrnca a zalejeme mliekom tak, aby bolo mlieko cca 1-2cm nad okrajom vločiek
Za stáleho miešania chvíľu povaríme a následne pridáme nakrájané jablká, škoricu a sladidlo
Varíme kým kaša nezhustne
Následne kašu vylejeme do pekáča a na vrch poukladáme zvyšné plátky jablka a celé to znovu posypeme škoricou
Dáme zapiecť na cca 10 minút pri cca 180 stupňoch
Podávame s bielym jogurtom alebo kyslou smotanou osladenou troškou medu (výborné je to tiež aj s kopčekom vanilkovej zmrzliny)