Výborná tekvicová (ďyňová) krémová polievka za pár minút.
Budeš potrebovať:
1 batát
1 tekvicu hokkaido
4 strúčiky cesnaku
1 cibuľa
kúsok zázvora (asi 2cm)
1 konzerva kokosového mlieka
Postup:
Očisti batát, nakrájaj na kocky a poukladaj na plech vystlaný pečiacim papierom. Tekvicu umy (nemusíš ju šúpať, počas pečenia zmäkne), vyber vnútorné vlákno a semiačka, nakrájaj na kocky a taktiež poukladaj na plech spolu s očisteným cesnakom. Všetko to pofrkaj troškou oleja a daj piecť na 15-20 min pri 180 stupňoch
Na troške ghee masla osmahni nakrájanú ciblku, pridaj upečenú zeleninu, zalej vodou a asi 10 minút povar.
Následne prilej kokosové mlieko, nastrúhaný zázvor a poriadne premiešaj
Dosoľ podľa chuti, ja som dala aj trošku mletej červenej papriky
Celú polievku rozmixuj ponorným mixérom, ak by bola príliš hustá, dolej vodu
Podávaj s kyslou smotanou a tekvicovými semienkami (tie som si trošku osmahla na sucho na panvici)