Cestoviny miluje snáď každý a práve preto platí pravidlo, že s týmto rýchlym obedom určite nič nepokazíš.
Na tagliatelle s bazalkovým pestom budeš potrebovať:
tagliatelle
100g mrazený hrášok
parmezán – podľa chuti
hrsť baby špenátu
100g bazalkového pesta
500ml zeleninového vývaru
strúhaný syr
Postup:
Cestoviny daj do woku a podlej zeleninovým vývarom
Var podľa minutáže na obale (ale o 2 min. menej, pretože cestoviny ešte dojdú počas varenia na woku). Vývar pridávaj s vareškou postupne – vždy, keď ho cestoviny vsiaknu pridaj 1 varešku
Následne do woku pridaj mrazený hrášok a cestoviny spoločne s hráškom osmahni na woku
Pridaj pesto, nasekaný baby špenát a parmezán a opäť osmahni na woku
Ak už bude hrášok uvarený a cestovinami krásne prejde chuť pesta, obed je hotový
Podávaj na vrchu so strúhaným syrom a polníčkom/baby špenátom