Recept, ktorý vyžaduje minimum úsilia a zároveň vyzerá a chutí ako z Michelinskej reštaurácie. Áno minimum – dokonca som nemusela ani krájať zeleninu. Presne to je pečená polievka 🌶🫑🍅🧅
2 deci zeleninového vývaru (ak nemáš po ruke vývar, nechaj v poháriku rozoustiť bujón s vriacou vodou, používaj idelane BIO bujón bez zbytočných prídavkov)
soľ, akékoľvek sušené bylinky
Postup:
Pečená polievka sa najprv pečie v rúre, potom sa chvíľku dorába na sporáku. Ideálny je preto hrniec vhodný do rúry aj na sporák (kvalitný nerez, teflón, granit, litina) prípadne v prvom kroku použi zapekaciu misku a potom to len všetko preleješ do hrnca.
Do hrnca vlož zväzok cesnaku – nie je potrebné cesnaky čistiť, stačí zväzok rozpoliť a cesnaky vložiť takto v celku do hrnca. Po uvarení stačí zväzok cesnakov stlačiť a uvarené cesnaky vylezú samé von. Obal od cesnakov potom už len vyhodíš.
Pridaj umyté paradajky, papriky, cibuľu, chilli papričky, petržlenovú vňať a daj piecť na cca 40 min pri 230 stupňoch.
Vyber hrniec z rúry a z pečenej zeleniny odstráň stopky. Zväzok cesnakov vytlač a všetko premiešaj.
Hrniec prelož na sporák a pri menšom ohni za stáleho miešania pridaj kokosové mlieko, 2 deci vývaru, soľ a sušené bylinky.
Povar približne 10-15 minút, následne všetko rozmixuj ponorným mixérom a hotovo!
Polievku som podávala s olivami a s modrým syrom na vrchu. Dodalo to polievke úplne inú dimenziu chuti.