Ako všeobecne zjesť menej sacharidov a viac zeleniny bez toho, aby si musel dookola jesť iba samé šaláty? Jednoducho – napríklad si sprav toto jedlo. Sú to bezlepkové cestoviny zmiešané s cuketovými a mrkvovými rezancami
Budeš potrebovať:
80g bezlepkových špagiet – ja som použila bezlepkové cestoviny od značky Sam Mills, nájdeš ich skoro vo všetkých obchodných reťazcoch – Kaufland, Metro, Billa, Tesco, COOP a inde alebo aj na Mall-e
1 cuketu
1 mrkvu
huby – sušené/mrazené/čerstvé – cca 1 hrsť
1 červenú cibuľu
170g kuracích pŕs
2 plátky prosciutta
syr – akýkoľvek
80g bieleho jogurtu
Postup:
Cestoviny uvar podľa návodu na obale
Mrkvu a cuketu postrúhaj na špagetový tvar – ja mám doma špiralizér, ale môžeš použiť aj obyčajnú škrabku a narezať s ňou zeleninu na tenké široké plátky
Vo wok panvici si osmahni kuracie prsia nakrájané na tenké rezančeky. Buď ich podus na troške vody, alebo na troške oleja (cca 15 min)
Pridaj ku kur. prsiam prosciutto, nakrájané na malé kúsky
Po chvíľke pridaj nakrájané huby, cibuľu a akúkoľvek inú zeleninu, ktorú nájdeš doma a podus ďalších cca 10 min
Po 10 min pridaj do woku biely jogurt a syr nakrájaný na malé kocky a miešaj, kým sa syr neroztopí
Cuketové a mrkvové rezance opraž na ďalšej panvici a pridaj do woku spoločne s uvarenými bezlepkovými rezancami
Vzniknú ti decentne krémové špagety, ktoré môžeš rovno podávať!