Lasagne za pár kalórií? Sem s nimi! Tieto cuketové lasagne chutia výborne napriek tomu, že sú bez cestovín a bez lepku.
Sú hotové raz dva a navyše sú plné vlákniny a bielkovín. Chuťovo sú naozaj pecka a môžeš ich zjesť kľudne aj celú misu!💚
Budeš potrebovať:
- 2 cukety
- 1 červenú papriku
- 1/2 karfiolu
- pór
- 2 mrkvy alebo 2 petržleny (ja som mrkvu nemala, takže som dala tentokrát koreňový petržlen, ktorý po uvarení chutil ako sladké zemiaky!)
- 2 menšie strúčiky cesnaku
- 200g mletých kuracích pŕs (môžeš použiť akékoľvek mleté mäso)
- 1 konzerva krájaných paradajok
- 200g paradajkového pretlaku
- 150g ricotty
- soľ, vegeta
Postup:
- Cukety nakrájaj pozdĺžne na tenké plátky
- Poukladaj ich na plech a okoreň vegetou z oboch strán
- Daj ich zapiecť na cca 7 minút pri 180 stupňoch
- Medzitým si nakrájaj zvyšnú zeleninu na malé kocky
- Na panvici osmahni najprv pór s cesnakom, neskôr pridaj zvyšok zeleniny
- Po pár minútach pridaj mleté mäso a restuj cca 20 min.
- K mäsu a zelenine pridaj paradajkový pretlak a konzervu s krájanými paradajkami
- Porestuj ešte cca 5-10 minút a odstav z ohňa
- Do zapekacej misy daj na spodok vzniknutú mäsovú zmes, následne na ňu poukladaj cuketové plátky
- Na cuketové plátky natri ricottu a opäť na to poukladaj zmes, potom cukety a opäť ricottu až kým sa misa nezaplní
- Na samotný vrch daj plátky syra (ja som použila light syr)
- Misu daj zapiecť na cca 7-10 min. pri 180 stupňoch
Dobrú chuť!


