Zdravé

6 novembra, 2020

Cuketové lasagne

Lasagne za pár kalórií? Sem s nimi! Tieto cuketové lasagne chutia výborne napriek tomu, že sú bez cestovín a bez lepku.

Sú hotové raz dva a navyše sú plné vlákniny a bielkovín. Chuťovo sú naozaj pecka a môžeš ich zjesť kľudne aj celú misu!💚

 

Budeš potrebovať:

  • 2 cukety
  • 1 červenú papriku
  • 1/2 karfiolu
  • pór
  • 2 mrkvy alebo 2 petržleny (ja som mrkvu nemala, takže som dala tentokrát koreňový petržlen, ktorý po uvarení chutil ako sladké zemiaky!)
  • 2 menšie strúčiky cesnaku
  • 200g mletých kuracích pŕs (môžeš použiť akékoľvek mleté mäso)
  • 1 konzerva krájaných paradajok
  • 200g paradajkového pretlaku
  • 150g ricotty
  • soľ, vegeta

 

Postup:

  1. Cukety nakrájaj pozdĺžne na tenké plátky
  2. Poukladaj ich na plech a okoreň vegetou z oboch strán
  3. Daj ich zapiecť na cca 7 minút pri 180 stupňoch
  4. Medzitým si nakrájaj zvyšnú zeleninu na malé kocky
  5. Na panvici osmahni najprv pór s cesnakom, neskôr pridaj zvyšok zeleniny
  6. Po pár minútach pridaj mleté mäso a restuj cca 20 min.
  7. K mäsu a zelenine pridaj paradajkový pretlak a konzervu s krájanými paradajkami
  8. Porestuj ešte cca 5-10 minút a odstav z ohňa
  9. Do zapekacej misy daj na spodok vzniknutú mäsovú zmes, následne na ňu poukladaj cuketové plátky
  10. Na cuketové plátky natri ricottu a opäť na to poukladaj zmes, potom cukety a opäť ricottu až kým sa misa nezaplní
  11. Na samotný vrch daj plátky syra (ja som použila light syr)
  12. Misu daj zapiecť na cca 7-10 min. pri 180 stupňoch

 

Dobrú chuť!

 

https://zdravechalko.sk/wp-content/uploads/2020/11/09EC36BF-20C6-427D-AEEF-E6B5D50CE855.jpg

https://zdravechalko.sk/wp-content/uploads/2020/11/DC62208E-CC32-437A-88AB-EC09B0D5EA39.jpg

https://zdravechalko.sk/wp-content/uploads/2020/11/IMG_5308_jpg-scaled.jpg

Zdieľať

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dalšie príspevky