Ak máš chuť na rýchle ľahké jedlo, jednoznačnou voľbou sú cestoviny. Ak navyše chceš, aby to jedlo bolo výživovo plnohodnotné, pridaj tam napríklad rybu – makrelu, ktorá je okrem iného plná Omega 3 mastných kyselín, ktoré sú pre tvoje telo veľmi prospešné.
Ja som si obľúbila tieto rýchle špagety, ktorých základom je paradajková omáčka. Robia sa veľmi jednoducho a potrebovať k nim budeš len:
1 konzervu makrely – ja som použila makrelu od značky SOKRA – nájdeš napríklad v Kauflande či na Mall.sk a určite pozri aj ich Facebook.
2 strúčiky cesnaku
1 cibuľu
cca 250g cherry paradajok
nastrúhanú mrkvu
hrsť baby špenátu
zeleninový vývar (nemusí byť, ale určite odporúčam)
cestoviny (ideálne špagety)
Postup:
Cesnak rozpuč plochou stranou nožíka a následne nakrájaj na malé kocky
Spolu s nakrájanou cibuľkou hoď všetko na troške ghee masla na wok panvicu a osmahni
Pridaj nakrájané cherry paradajky a na pásiky nastrúhanú mrkvu
Pomiešaj a po chvíľke pridaj baby špenát
Všetko to podlej cca 150 ml zeleninového vývaru a nechaj podusiť
Medzitým si vedľa priprav špagety podľa návodu, rob ich ale o 2 minúty kratšie ako píše v návode
Takto urobené cestoviny sceď a pridaj do woku k ostatným ingredienciám
Poriadne premiešaj a nechaj ešte chvíľu podusiť, aby špagety došli a nasiakli šťavu
Na záver servíruj s makrelou, ktorú položíš na vrch cestovín