Zdravé

17 júla, 2020

Bezlepkové cestoviny s domácim pestom

Som veľký milovník cestovín a tak ma poteší každá ich zdravšia varianta, ktorá chutí identicky. V tomto recepte som testovala konkrétne hrachové cestoviny Sam Mills, ktoré neobsahujú lepok, vajce, mlieko, cholesterol ani konzervačné látky a ešte k tomu sú bohaté na bielkoviny. Určite teda pochopíte, že som s nimi musela vyskúšať nejaký recept! A tak som si vymyslela pesto recept –
domáce pesto, ktoré je hotové doslova za pár minút🙏🏻
Inak špagety sú od spoločnosti baltaxia (baltaxia/cestoviny.sk) a nájdeš ich napríklad v obchodoch Metro, CBA, COOP, Kaufland alebo mall.sk. Určite však aj v špecializovaných obchodoch. Sú to certifikované cestoviny (nie všetky „bezlepkové“ cestoviny sú aj certifikované, tie necertifikované neposkytujú 100% istotu), takže za mňa odporúčam všetkými desiatimi aj ľuďom, ktorý majú bezlepkovú diétu.

Budeš potrebovať:

  • 50g lúpaných mandlí
  • 50g sušených paradajok v oleji
  • rukolu (cca 30g)
  • 1 menší strúčik cesnaku
  • 50g cherry paradajok
  • cestoviny (ja som mala Sam Mills hrachové špagety, 100g)

Postup:

  1. Všetky ingrediencie okrem cestovín a cherry paradajok rozmixujeme, sušené paradajky pridávame do mixéra aj s troškou oleja, v ktorom sú naložené, aby bolo pesto vláčnejšie.
  2. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale – ale o minútu kratšie (pretože ich neskôr ešte osmahneme na WOKU).
  3. Na wok panvicu vylejeme zmes z mixéra a pridáme cherry paradajky rozkrojené na polovicu.
  4. Po cca minúte pridáme aj uvarené cestoviny.
  5. Všetko ešte na prudkom ohni cca 2 minúty osmahneme.
  6. Podávame s parmezánom.

 

Dobrú chuť!

https://zdravechalko.sk/wp-content/uploads/2020/07/Untitled-design-1-3.png

https://zdravechalko.sk/wp-content/uploads/2020/07/IMG_0779-3-scaled.jpg

Zdieľať

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dalšie príspevky